Despre noi

Despre noi

QUARTZ DATA RECOVERY SRL (https://www.quartz.ro) este prima companie infiintata pe piata de recuperare date din Romania. Avand in spate o echipa de ingineri foarte bine pregatiti, in cadrul laboratorului nostru de recuperat date veti gasi intotdeauna cele mai bune solutii in ceea ce priveste incidentele de pierderea datelor. Serviciile pe care le oferim vizeaza doar procesul de recuperare a datelor de pe suportul de stocare afectat si salvarea acestora pe un alt dispozitiv perfect functional. QUARTZ DATA RECOVERY SRL nu se ocupa cu repararea dispozitivului afectat si nici nu identifica cauza pentru care acesta s-a defectat.

Tehnologii folosite

Fie ca este vorba despre un HDD, un SSD, un card de memorie sau un sistem RAID, firma noastra detine cea mai noua si moderna tehnologie pentru recuperarea in siguranta a datelor. In cadrul laboratorului nostru de recuperare a datelor folosim tehnologii complexe care implica atat dispozitive hardware cat si programe software. In aceasta privinta suntem mandri sa afirmam ca in multe cazuri aceste elemente au fost dezvoltate chiar de catre compania noastra. Procesul de recuperare a datelor incepe intr-o camera alba de clasa 100 (Class 100 Clean Room), unde aerul este filtrat astfel incat, in interiorul acesteia, nu exista mai mult de 100 de particule de praf intr-un metru cub de aer.

Cum lucram

Orice recuperare de date se desfasoara dupa un proces bine definit, caracterizat prin urmatorii pasi:

 • Preluare comenzii

  In momentul predarii suportului de date pentru recuperare, se va incheia un contract intre QUARTZ DATA RECOVERY si client, contact ce stipuleaza in principal obligatiile companiei noastre cu privire la pastrarea confidentialitatea datelor. Cu aceasta ocazie se va atribui fiecarui client un cod unic si un numar unic al comenzii ce pot fi ulterior folosite pentru urmarirea online a starii recuperarii de date, folosind sistemul de urmarire de la adresa https://www.quartz.ro.

 • Evaluare

  Initial se va face o evaluare preliminara a posibilitatilor efective de recuperare a datelor in functie de tipul de incident iar pe baza informatiilor obtinute se stabileste daca recuperarea de date este posibila, daca datele pot fi recuperate in totalitate si care sunt costurile intregii operatiuni. Toate aceste informatii sunt aduse la cunostiinta clientului in maxim 24 de ore. Daca clientul se declara verbal de acord cu conditiile de lucru, va primi prin fax sau email o comanda de lucru care reprezinta un angajament ferm al acestuia pentru recuperarea datelor.

 • Recuperarea datelor

  In momentul in care este confirmata comanda de lucru se trece efectiv la recuperarea datelor. Aceasta etapa poate dura maxim 7 zile lucratoare. Uzual aceasta dureaza aproximativ 2 zile. Optional se poate opta pentru efectuarea serviciului in regim de urgenta (contra unei taxe suplimentare) caz in care se poate scurta timpul foarte mult. Trebuie mentionat faptul ca nu pentru toate recuperarile de date se pot respecta acesti termeni de livrare in regim de urgenta.

 • Livrarea datelor

  In momentul in care recuperarea de date este finalizata, clientul este informat si cu aceasta ocazie i se pun la dispozitie toate informatiile pentru ca acesta sa testeze calitatea recuperarii datelor. In momentul in care se declara satisfacut, va onora financiar serviciile prestate (prin plata facturii emise de catre QUARTZ DATA RECOVERY) iar impreuna cu reprezentantii companiei noastre va stabili modalitatea de livrare a datelor (un alt disk, stick USB, DVD-uri, disk extern, etc…).