Baza de cunoștințe

Alegerea unui laborator pentru recuperarea datelor

Fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat cu problema pierderii datelor din diferite motive. Aflandu-ne in acesta situatie primele intrebari pe care ni le-am pus majoritatea dintre noi,  au fost urmatoarele:

  • Voi putea sa-mi recuperez datele?
  • Cum imi voi recupera datele?
  • Unde gasesc cei mai buni specialisti?
  • Datele mele vor fi in siguranta?
  • Care este pretul corect pentru o recuperare de date?

Pentru a raspunde la aceste intrebari, avem nevoie sa fim bine informati, iar in prima faza prima sursa de informare este Internetul.

Astfel, la o simpla cautare pe Google veti fi uimiti de numarul de referinte catre asa-zisii furnizori de servicii de recuperare a datelor afisate. Cu putina promovare online, aproape oricine poate avea un istoric in domeniul recuperarii datelor si se poate lista ca furnizor de astfel de solutii. Insa in realitate lucrurile nu stau chiar asa, iar intr-un final cel care are cel mai mult de pierdut sunteti dvs. Puteti pierde timp, bani si de multe ori puteti pierde ocazia de a mai recupera datele vreodata.

Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile trebuie explicat in detaliu ce inseamna un laborator profesional pentru recuperarea datelor.

Totul incepe cu istoricul sau, adica de cat timp acesta este prezent pe piata si ofera astfel de servicii. Cu cat laboratorul isi defasoara activitatea de mai mult timp, cu atat sunt indeplinite mai multe elemente de cuantificare a profesionalismului sau: experienta, tehnologia folosita, baza de date cu donori folositi pentru piese de schimb, managementul activitatii interne, relatia cu clientul, etc.

Clean Room
Class 100 Clean Room

Multe laboratoare se lauda cu dotarile de exceptie pe care le au, insa daca pe site-ul lor sunt folosite imagini luate de pe Internet, in mod cert acela nu este un laborator serios. Altele se mandresc cu faptul ca detin camera alba de clasa 100 la standarde internationale, insa foarte putine publica fotografii cu propria camera alba.

Un alt element inselator, folosit de foarte multe laboratoare pentru manipularea dvs, este pretul. Nu intotdeauna un pret mic asigura reusita recuperarii de date. Pretul de multe ori este folosit pentru atragerea clientilor si poate constitui o capcana serioasa pentru dvs, datorita faptului ca incercarile repetate si nereusite nu fac decat sa mareasca ulterior pretul si sa minimizeze sansele de reusita. De aceea, in majoritatea cazurilor, “plimbatul” suportului de date defect de la un laborator la altul in speranta obtinerii unei cotatii de pret mai bune va poate fi in final daunator.

Un aspect important de cuantificare a profesionalismului unui furnizor de servicii de recuperare a datelor este profilul de activitate al ofertantului.  Daca acesta ofera si alte tipuri de servicii, este posibil si probabil ca acesta sa nu fie dedicat activitatii de recuperare a datelor si sa foloseasca aceasta ofertare ca un element de marketing pentru sustinerea altor activitati din portofoliu.

Asadar, inainte de a lua decizia contactarii unui anumit laborator este bine sa va informati, culegand cat mai multe detalii despre acesta. Cu cat sunteti mai bine informat, cu atat veti lua decizia cea mai buna pentru dvs. Acest lucru se poate traduce intr-un pret mai mic, un timp mai redus pana veti intra in posesia datelor recuperate si nu in ultimul rand in sanse mai mari de reusita. Luati in calcul urmatoarele aspecte:

  • Nu oricine care este mai bine promovat pe Internet poate constitui o solutie pentru dvs. Referintele altor clienti poat fi un bun punct de plecare.

  • Analizati  bonitatea. Suntem siguri ca  va  doriti ca datele dvs sa fie in siguranta si credem ca veti dori sa le incredintati unor specialisti. Orice laborator serios trebuie sa ofere siguranta confidentialitatii datelor pe intreg timpul derularii recuperarii de date, in conditii total acoperitoare pentru dvs.

  • Analizati profesionalismul. Un laborator serios nu are nimic de ascuns (exceptand poate know-how-ul).

  • Nu ganditi pretul ca primul element de cuantificare. S-ar putea sa aveti surpriza ca la un laborator profesionist sa obtineti un pret mai bun, iar recuperarea sa fie mai sigura. Experienta si dotarea pot face o diferentiere in asemenea cazuri.

Datele dvs sunt importante, de aceea este bine sa le incredintati unor profesionisti. Decizia intotdeauna va apartine.

Articole similare
Baza de cunoștințe Informații Recuperare Date Recuperarea datelor șterse de pe SSD-uri

Recuperarea datelor șterse pe pe hard disk-uri se poate face relativ fără probleme atât timp cât sectoarele de disk pe care au fost stocate datele nu au fost suprascrise cu altă informație. Afla mai multe!

Baza de cunoștințe Informații Recuperare Date Cele mai fiabile hard disk-uri pentru desktop

„Care este cea mai fiabilă marcă de hard disk?” este și va rămâne o întrebare care niciodată de-a lungul anilor nu a avut un răspuns clar. Discuțiile pe această temă sunt interminabile și de multe ori subiective.

Baza de cunoștințe Informații Recuperare Date Sisteme hibride de stocare

Sistemele hibride combină un HDD care beneficiază de o capacitate mărită de stocare cu un SSD care are avantajul de a fi foarte rapid în utilizare, oferind un compromis rezonabil pentru păstrarea datelor.