Baza de cunoștințe Informații Recuperare Date

Cele mai fiabile hard disk-uri pentru desktop

După pierderea datelor, clienții noștri tind să fie nemulțumiți și dezamagiți de hard diskul pe care l-au deținut și vor să cunoască părerea noastră cu privire la cea mai fiabilă marcă de pe piață. Pe măsură ce analizăm, diagnosticăm și recuperăm diverse hdd-uri, ajungem să le cunoaștem la un nivel mult mai profund decât un utilizator normal.

A existat o vreme în care existau peste 10 producători de unități hard disk pe piată. În aceste zile, numărul acestora s-a împuținat considerabil, iar la momentul scrierii acestor rânduri mai existau doar 3 producători de hard disk-uri de 3.5″ pentru desktop: Seagate, Toshiba și Western Digital. Acești producători au fabricat hard disk-uri foarte bune pe parcursul istoriei lor însă au avut și modele care au fost catastrofale din punctul de vedere al fiabilității și al calității.

În anul 2012, Western Digital a cumpărat divizia producătoare de hard disk-uri a companiei Hitachi. Acest lucru ar fi făcut ca să existe doar două companii care produceau disk-uri de 3.5″: Western Digital și Seagate, deoarece Toshiba, în acel moment, era strict un producător de hard-uri pentru laptop. Însă datorită regulilor anticoncurențiale, Western Digital a fost nevoită să vândă divizia de hard disk-uri de 3.5″ achiziționată de la Hitachi către Toshiba, pentru a putea avea un al treilea concurent. Totuși, Western Digital a păstrat brandul Hitachi. În acest fel, Toshiba a intrat pe piața HDD-urilor desktop și a început să vândă unități desktop Hitachi re-etichetate ca unități Toshiba. Ulterior, Toshiba s-a distanțat de arhitectura și tehnologia Hitachi și a început să producă propriile hard disk-uri desktop. În schimb, Western Digital continuă să vândă atât unități Hitachi, cât și unități de hard disk-uri proprii. Cele două mărci sunt destul de diferite în ceea ce privește arhitectura internă și se pare că hard-urile Hitachi continuă încă să utilizeze arhitectura originală Hitachi.

HITACHI – În opinia noastră, hard disk-urile Hitachi de la Western Digital sunt cele mai fiabile unități desktop în acest moment. Hitachi a fost primul producător care a lansat unitățile umplute cu heliu, iar fiabilitatea acestora continuă tradiția de a produce suporturi de stocare de foarte bună calitate.

WESTERN DIGITAL – În opinia noastră, Western Digital este cea de-a doua marcă de hard disk-uri desktop de încredere. De fapt, Western Digital produce primele două mărci de hard disk-uri din topul nostru ca și fiabilitate. În plus, atunci când vine vorba de „recuperabilitate”, considerăm că Western Digital produce cele mai recuperabile hard disk-uri în acest moment. Acest lucru se datorează sistemului de operare intern (firmware-ului) dar și a nivelului ridicat de compatibilitate al capetelor de citire/scriere.

TOSHIBA – În opinia noastră, locul trei este ocupat de hard disk-urile produse de Toshiba. Acestea par a fi foarte robusete și bine realizate. Toshiba poate urca în clasamentul nostru, pe măsură ce vor apărea mai multe pe piață. Facem această afirmație bazându-ne pe experiențele placute pe care le-am avut cu disk-urile Toshiba pentru laptop-uri.

SEAGATE – În final, după părerea noastră, ultimul loc este ocupat de Seagate. Această companie a produs în ultimii ani unele hard disk-uri deosebit de slab calitative. Au fost raportate rate mari de defectare pentru modelele Seagate din seria DM, în special pentru cele din familia Grenada. Totuși, vestea bună este că cele mai recente hard-uri Seagate mai mari de 6TB, par a fi mai fiabile!

Vă rugăm să nu puneți prea multă încredere în opiniile noastre cu privire la cea mai fiabilă marcă de hard disk deoarece noi în general avem tangență mai ales disk-urile defecte, în timp ce hard disk-urile bune continuă să funcționeze fără probleme, aproape neîntâlnite de cei ca noi.

Între timp, nu uitați să vă salvați datele și pe un al doilea hard disk, deoarece backup-ul este întotdeauna soluția salvatoare. Pentru mai multe detalii, informații și staturi nu ezitați să ne contactați (https://www.quartz.ro).

Articole similare
Baza de cunoștințe Informații Recuperare Date Recuperarea datelor șterse de pe SSD-uri

Recuperarea datelor șterse pe pe hard disk-uri se poate face relativ fără probleme atât timp cât sectoarele de disk pe care au fost stocate datele nu au fost suprascrise cu altă informație. Afla mai multe!

Baza de cunoștințe Informații Recuperare Date Sisteme hibride de stocare

Sistemele hibride combină un HDD care beneficiază de o capacitate mărită de stocare cu un SSD care are avantajul de a fi foarte rapid în utilizare, oferind un compromis rezonabil pentru păstrarea datelor.

Baza de cunoștințe Companie Prețul recuperărilor de date

Procesul de recuperare a datelor implică cunoștințe avansate, dispozitive hardware și software speciale, piese de schimb și nu în ultimul rând foarte multă muncă, factori cu influență directă asupra prețului acestui tip de servicii.