Recuperare date HDD

Dacă ai pierdut informații prețioase de pe un HDD intern sau extern, defect sau formatat, fii fără griji, suntem aici să te ajutăm folosind cele mai moderne soluții de recuperare date HDD din România. Recuperăm informații de pe o gamă largă de hard disk-uri de laptop, desktop, server sau externe, marca Western Digital, Seagate, Toshiba, IBM, Samsung, etc.

Navigare rapidă

Cauzele principale ale pierderii datelor de pe un HDD

La ora actuală, majoritatea dintre noi folosim HDD-urile. Acestea sunt cele mai des întâlnite modalități de stocare, însă ele sunt în același timp foarte vulnerabile la pierderile de date.

După acumularea unei experiențe de peste 15 ani în recuperarea informațiilor de pe HDD-uri, am realizat o listă cu cele mai frecvente motive care cauzează pierderea datelor:

  • Utilizarea greșită de către utilizatori (aceasta este cea mai întâlnită situație);
  • Atacuri din partea virușilor informatici;
  • Folosirea greșită a informației de pe HDD (clonare, suprascriere, reinstalarea greșită a sistemului de operare);
  • Defecte fizice, variații de tensiune, supraîncălzire.

Tipuri de pierdere a datelor de pe un HDD

Defecte logice

În acest caz, ne confruntăm cu o situație în care informația nu poate fi accesată, deși nu putem sesiza defecte fizice la hard disk. Pentru a rezolva problema, utilizăm o varietate de programe software pentru analiza și refacerea structurii folderelor și fișierelor.

Defecte firmware, fizice, mecanice

Prezența acestor tipuri de defecte este o altă problemă des întâlnită care poate afecta datele tale. Ele sunt cauzate de funcționarea necorespunzătoare a firmware-ului (sistemul de operare intern al HDD-ului), precum și de probleme de natură electrică sau mecanică.

Fiecare recuperare de informații de pe un HDD defect aduce o serie de provocări distincte. De aceea, am conceput o serie de principii pe care le respectăm în funcție de caz:

  • În ceea ce privește funcționarea neconformă a firmware-ului, pentru a remedia defecțiunile folosim programe software și dispozitive hardware pentru a accesa HDD-ul într-un mod apropiat de cel folosit în fabrica producătoare;
  • Dacă ne confruntăm cu defecte electonice, le rezolvăm prin schimbarea componentelor care nu funcționează corespunzător sau le reprogramăm, dacă este necesar.
  • În ceea ce privește defectele mecanice, este nevoie să schimbăm capurile de citire/scriere sau motorul hard disk-ului dar și să executăm operațiuni de curățire a platanelor atunci când este cazul. Trebuie să reparăm temporar HDD-ul pentru a extrage datele și este esențial să asigurăm condiții optime, adică să realizăm aceaste operațiuni într-un mediu care nu îl expune la contaminarea cu praf.

Laboratorul nostru este dotat cu o cameră albă de clasa 100 (Class 100 Clean Room), concepută special pentru ca particulele de praf din aer să nu depășească numărul de 100 pe metru cub. Prin comparație, într-o cameră obișnuită, regăsim de regulă aproximativ 3.000.000 particule de praf.

Recuperează-ți datele de pe HDD-ul tău!

Quartz Data Recovery te ajută să-ți recuperezi informațiile pierdute de pe hard disk-uri de laptop, desktop, server sau portabile (externe). Câteva dintre mărcile de dispozitive cu care am lucrat deja până acum sunt Seagate, Western Digital, Toshiba, Hitachi, IBM, Fujitsu, Samsung, Maxtor, etc. cu inferfață ATA, SATA, SCSI, SAS, ZIB sau USB și formate variate (1.8″, 2.5″, 3.5″, 5.25″).

Satisfacția clienților este prioritatea noastră în fiecare zi, de aceea ne respectăm promisiunile în cel mai scurt timp și îți oferim servicii moderne la prețuri avantajoase.

PREȚ RECUPERARE DATE HDD IDE/SATA/USB/SCSI/SAS

Defect Logic
Sistem de fisiere corupt / fișire șterse sau corupte / disk formatat. Durată estimată: 2 – 5 zile.
100€ – 200€
Defect Electric
Placă electronică defectă. Durată estimată: 1 – 3 zile.
80€ – 150€
Defect Firmware
Firmware defect. Durată estimată: 1 – 5 zile.
80€ – 200€
Defect Fizic TIP A
Disk non-SMR / non-SED. Degradări minore ale suprafeței de înregistrare, capete de citire – scriere funcționale sau parțial funcționale. Durată estimată: 2 – 5 zile.
150€ – 200€
Defect Fizic TIP B
Disk cu tehnologie SMR / SED. Degradări minore ale suprafeței de înregistrare, capete de citire – scriere funcționale sau parțial funcționale. Durată estimată: 2 – 5 zile.
180€ – 250€
Defect Mecanic TIP A
Disk cu capacitate de maxim 3TB, non-SMR. Motor defect / capete citire – scriere defecte. Durată estimată: 5 – 21 zile. Nu se aplică disk-urilor desfăcute la partea mecanică.
250€ – 350€
Defect Mecanic TIP B
Disk cu capacitatea egală sau mai mare de 4TB, non-SMR. Motor defect / capete citire – scriere defecte. Durată estimată se stabilește în urma analizei. Nu se aplică disk-urilor desfăcute la partea mecanică.
De la 350€
Defect Mecanic TIP C
Disk cu tehnologie SMR. Motor defect / capete citire – scriere defecte. Durata estimată se stabilește în urma analizei. Nu se aplică disk-urilor desfăcute la partea mecanică.
De la 350€

Prețurile de mai sus sunt exprimate în Euro, fără TVA inclus. Dacă ești persoană fizică, poți primi în plus discounturi și alte beneficii.

Contactează-ne cu încredere! Vei avea parte de diagnosticare gratuită!