Informații Recuperare Date

Analiza disk-urilor desfăcute la partea mecanică

Recuperarea datelelor de pe disk-urile, care au fost desfacute de catre persoane neavizate a ridicat si va ridica intotdeauna probleme pentru orice companie de recuperari de date. Probleme initiale ale suportului de stocare raman mult in umbra noilor probleme generate de manipularea incorecta a acestuia, prin desfacerea in conditii improprii, folosind instrumente artizanale, urmarind tutoriale indoielnice de pe Internet. Lipsa de experienta a celor care incearca recuperarea datelor in astfel de conditii completeaza tabloul unei pierderi de date totale, deoarece cumulul tututor factorilor prezentati mai sus duc la distrugerea totala a hard disk-ului, pierderea definitiva datelor si la imposibilitatea recuperarii acestora.

In general, particulele de praf care patrund in interiorul disk-ului atunci cand acesta nu este desfacut intr-o camera curata de clasa 100 pot distruge capetele de inregistrare si suprafata platanelor. O simpla amprenta prezenta pe platan poate complica radical procesul de recuperare a datelor. Daca s-a incercat inlocuirea capetelor de citire / scriere, folosind instrumente artizanale si fara o solida experienta in astfel de operatiuni, sansele de a distruge suprafata de inregistrare a platanelor si implicit a datelor este foarte mare.

Analiza si evaluarea acestor cazuri presupune din start costuri suplimentare fata de o analiza normala. Implicit, in aceste cazuri este obligatorie o analiza detaliata a hdd-ului in Clean Room, in care se incearca decontaminarea interiorului folosind instrumente si tehnici speciale, se analizeaza starea capetelor de citire / scriere si se inspecteaza suprafeta platanelor. Aceste operatii nu sunt obligatorii in cazul unei diagnosticari a unui suport de stocare, care nu a fost desfacut si de aceea pentru analiza disk-urilor desfacute se va percepe o taxa de diagnosticare, iar durata procesului va fi de aproximativ trei ori mai mare decat in mod normal.

Trebuie constientizat faptul ca singurul element critic intr-un hard disk pentru integritatea datelor sunt platanele acestuia, adica suportul de inregistrare al datelor. Daca acestea sunt distruse sau au defecte chiar si microscopice in zonele critice (ex. zona speciala unde este stocat firmware-ul), atunci datele nu vor putea fi recuperate niciodata.

Concluzionand, daca datele Dvs. sunt cu adevarat importante, este obligatoriu sa nu incercati actiuni asupra disk-ului Dvs cu care nu sunteti familiarizati si care pot duce la distrugerea totala a acestuia.

Retineti si faptul ca tentativele de recuperare a acestor cazuri induc costuri suplimentare, iar rezultatul este incert. In cazul fericit, in care datele se vor putea recupera, pretul intotdeauna va fi mult mai mare dacat in cazul in care disk-ul nu a fost desfacut.

Va sfatuim ca inainte sa incercati experimente cu disk-ului Dvs, sa contactati specialistii Quartz Data Recovery pentru a alege modalitatea optima pentru Dvs de a va recupera datele.

Articole similare
Baza de cunoștințe Informații Recuperare Date Recuperarea datelor șterse de pe SSD-uri

Recuperarea datelor șterse pe pe hard disk-uri se poate face relativ fără probleme atât timp cât sectoarele de disk pe care au fost stocate datele nu au fost suprascrise cu altă informație. Afla mai multe!

Baza de cunoștințe Informații Recuperare Date Cele mai fiabile hard disk-uri pentru desktop

„Care este cea mai fiabilă marcă de hard disk?” este și va rămâne o întrebare care niciodată de-a lungul anilor nu a avut un răspuns clar. Discuțiile pe această temă sunt interminabile și de multe ori subiective.

Baza de cunoștințe Informații Recuperare Date Sisteme hibride de stocare

Sistemele hibride combină un HDD care beneficiază de o capacitate mărită de stocare cu un SSD care are avantajul de a fi foarte rapid în utilizare, oferind un compromis rezonabil pentru păstrarea datelor.