ARTICOLE, SFATURI, IDEI

Ai nevoie de soluția potrivită de recuperare a datelor pentru a putea avea din nou datele la îndemână. Avem instrumentele potrivite, experiența și know-how-ul necesar pentru a-ți aduce datele înapoi.

Baza de cunoștințe Soluții de stocare NAS și SAN

Oricine a căutat opțiuni pentru backup-ul datelor a întâlnit soluțiile de stocare NAS și SAN. Termenul NAS este acronimul pentru Network Attached Storage, iar cel de SAN pentru Storage Area Netowork. Deși aparent sunt similare, totuși ele diferă fundamental.

Baza de cunoștințe Atacuri informatice ransomware

În fiecare zi infractorii cibernetici profită de utilizatorii neavizați sau de vulnerabilitățile sistemului de operare Windows pentru a bloca prin criptare accesul la datele importante, cu scopul de a obține venituri, solicitând sume de bani pentru deblocarea accesului la date.

Baza de cunoștințe Despre Camera Albă (Clean Room)

În momentul în care vă hotărâți să alegeți o companie cu ajutorul căreia să vă recuperați datele pierdute, este important să vă asigurați că aceasta deține un laborator dotat cu Camera Alba (Clean Room), condiție obligatorie pentru recuperarea datelor.

Informații Recuperare Date Înțelegerea procesului de recuperare a datelor

Recuperarea datelor este procesul prin care se foloseste un numar mare de metode neconventionale pentru accesarea datelor pierdute sau inaccesibile, datorita unor disfunctionalitati hardware/software sau a unor erori ale utilizatorilor. Afla care sunt!

Baza de cunoștințe Ștergerea datelor de pe un SSD cu TRIM-ul activat

In cazul fisierelor sterse, recuperarea de date se bazeaza pe faptul ca, prin stergere fisierul nu dispare de pe dispozitivul de stocare ci sunt distruse numai informatiile de la nivelul sistemului de fisiere cu privire la stocarea fizica a respectivului fisier. La SSD-uri, lucrurile diferă.

Baza de cunoștințe Limitările procesului de recuperare a datelor

Recuperarea de date, din pacate, nu este intotdeauna garantata si depinde de particularitatile fiecarui caz in parte. Sunt situatii, in care efectiv datele nu mai exista fizic acolo unde ar trebuie sa fie, asadar, pur si simplu acestea nu se mai pot recupera.

Baza de cunoștințe De ce nu se pot recupera datele suprascrise

Recuperarea datelor sterse de pe un hard disk este in general posibila deoarece in realitate acestea nu sunt sterse fizic. Insa, daca a fost suprascris, de ce nu mai poate fi recuperat? Pentru a raspunde, sunt necesare explicatii cu privire la modul de stocare al informatiei.

Baza de cunoștințe Soluții de backup a datelor

Pentru ca datele Dvs sa fie in siguranta, o conditie obligatorie este aceea ca acestea sa fie pastrate in mai multe locuri. Unul dintre ele este HDD-uș calculatorului, insa acesta se poate defecta, punandu-va in fata unei mari neplaceri: pierdearea datelor.

Informații Recuperare Date Analiza disk-urilor desfăcute la partea mecanică

Recuperarea datelelor de pe disk-urile care au fost desfacute de catre persoane neavizate a ridicat si va ridica intotdeauna probleme. Probleme initiale ale suportului de stocare raman mult in umbra noilor probleme generate de manipularea incorecta a acestuia.

Informații Recuperare Date WD My Passport 2TB – Studiu de caz

Un disk extern a ajuns in laboratorul nostru pentru recuperarea datelor. Clientul avea obiceiul sa-l conecteze si sa-l deconecteze tinandu-l in mana si miscandu-l in timpul functionarii. Datele erau recuperabile in mare parte, insa lucrurile s-au complicat intre timp.