Recuperare date SSD

Chiar dacă SSD-urile sunt dispozitive de stocare performante care folosesc cipuri de memorie, nici ele nu sunt imune la pierderea datelor. Pentru că te poți confrunta frecvent cu situația în care rămâi fără informațiile importante de care ai nevoie, noi îți oferim servicii de recuperare date SSD folosind ultimele tehnologii din domeniu!

Navigare rapidă

Defecțiuni ce pot apărea la SSD-uri

Cu siguranță te-ai aflat în situația de a pierde informații prețioase de pe un SSD, fie pentru că l-ai formatat din greșeală, fie pentru că te-ai confruntat cu defecte funcționale ale acestuia.

După acumularea unei experiențe de peste 15 ani în domeniu, am identificat o serie de cauze principale care duc la pierderea datelor de pe SSD-uri.

SSD-urile sunt mult mai rezistente la șocuri mecanice pentru că nu au părți mecanice în mișcare. Deși acest fapt le conferă și o serie de avantaje (viteză mare de lucru, silențiozitate), SSD-urile sunt totuși vulnerabile la pierderile de date.

Există o serie de defecte care cauzează pierderea acestor informații:

Defecte logice

Dacă sunt prezente defecte logice, informația devine inaccesibilă chiar dacă dispozitivul de stocare (SSD-ul), este funcțional. Pentru a remedia problema, se pot folosi programe software de analiză și refacere a structurii de fișiere.

Funcția TRIM a SSD-urilor poate cauza o serie de dificultăți suplimentare atunci când ne referim la analiza defectelor logice ale SSD-urile. Datorită acestei funcții, recuperarea datelor poate fi imposibilă pentru că celulele de memorie sunt suprascrise cu un pattern predefinit pentru a garanta funcționarea adecvată a SSD-ului.

Defecte fizice

Câteva tipuri de defecțiuni fizice care duc la necesitatea de a recupera date de pe un SSD deteriorat sunt:

  • Funcționarea necorespunzătoare a controlerului
  • Defecțiuni ale cipurilor de memorie și celulelor unde sunt stocate datele
  • Defecte ale firmware-ului. În acest caz, vom folosi programe și dispozitive hardware pentru a accesa SSD-ul într-un mod asemănător celui din fabrica în care a fost produs

Gradul de complexitate variază în cazul fiecărei recuperări de date SSD pentru că fiecare proces implică o serie de provocări, date de mai mulți factori (tipul de controler, numărul de cipuri de memorie, algoritmul intern de organizare a datelor).

În cazul controlerelor care criptează datele (ex: Sandforce), procesul de recuperare al informațiilor poate fi îngreunat semnificativ iar în unele cazuri recuperarea este momentan imposibilă.

Ești gata să-ți recuperezi datele de pe SSD?

Quartz Data Recovery are o experiență de peste 15 ani în domeniul recuperării datelor. Ne bucurăm de încrederea clienților noștri și dorim să ne îmbunătățim soluțiile în fiecare zi. De aceea, tehnologia pe care o folosim este cea mai modernă disponibilă în România la ora actuală.

Dacă ai un dispozitiv de stocare SSD defect, apelează cu încredere la serviciile noastre. Echipa noastră te va ajuta în cel mai scurt timp!

PREȚURI RECUPERARE DATE SSD

Defect Logic
Sistem de fișiere corupt / fișiere corupte / SSD formatat. Durată estimată: 1 – 3 zile.
50€ – 150€
Defect Fizic
SSD-ul nu este detectat sau este detectat incorect. Durată estimată: 2 – 10 zile.
150€ – 250€

Prețurile de mai sus sunt exprimate în EURO, fără TVA. Pentru persoanele fizice, avem pregătite o serie de discounturi și beneficii.

Contactează-ne chiar acum pentru a recupera datele de pe SSD-ul tău! Oferim diagnosticare gratuită!

Vrei să recuperezi informații și de pe hard disk? Te invităm să consulți și pagina noastră de servicii recuperare date HDD!